Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Download de Extrusie brochure

Aliplast Aluminium Extrusion

Waarom kiezen voor aluminium?

Door zijn talrijke positieve eigenschappen biedt  aluminium alleen voordelen. 

Daardoor is het in veel gevallen beter geschikt voor de specifieke toepassing dan staal, koper, plastic of hout. Daarnaast biedt de extrusietechniek mogelijkheden om tegen relatief lage kosten functionele componenten te realiseren. Hierdoor zijn aluminium profielen een interessant alternatief voor gietdelen of verspaning van aluminium. 

Aluminium is
  • Licht qua gewicht, dus makkelijker, goedkoper en milieuvriendelijker te transporteren
  • Een uitstekende warmtegeleider wat resulteert in minder energieverbruik door de warmterecuperatie en het vermijden van warmteverlies door straling.
  • Bestand tegen weersinvloeden en talrijke chemicaliën. Het heeft een hoge corrosieresistentie en weinig onderhoud nodig
  • Een goede reflektor voor warmte, licht en magnetische golven
  • Ductiel. Het heeft een hoge vormvrijheid om exact de gewenste vorm te realiseren
  • Decoratief.  Door anodisatie of poedercoaten verkrijgen de profielen een hoogwaardige uitstraling
  • Niet giftig. Vandaar het gebruik van aluminium verpakkingen in de voedingsindustrie.

De belangrijkste reden voor toepassing van aluminium is vaak de gunstige combinatie van een relatief laag gewicht met een hoge sterkte.
Daarnaast kan aluminium snel geassembleerd worden en is het  ook recycleerbaar. Het kan diverse keren hersmolten worden zonder aan kwaliteit te moeten inboeten. Het restmateriaal uit ons productieproces wordt ook voor 100% gerecycleerd. 

Waarom kiezen voor Aliplast Aluminium Extrusion

ALLES ONDER 1 DAK

Alles gebeurt onder 1 dak bij Aliplast Aluminium Extrusion: van idee tot matrijstekening, van perspaal tot extrusie, van oppervlaktebehandeling tot het coaten van de profielen, van isoleren en verpakken tot het verzorgen van het transport in Europa, van het hoge Noorden tot het diepe Zuiden.  Op die manier hebben we de volledige controle over onze productieketen en zijn onze afdelingen beter op elkaar afgestemd. 

CONTINUE INVESTERINGEN

Aliplast Aluminium Extrusion blijft investeren in capaciteit, productiviteit en kwaliteit. Het bestaand machinepark wordt  vernieuwd waar nodig en verder uitgebreid. Enkele voorbeelden: de afgelopen jaren kreeg de bestaande pers in België een nieuwe oven en koeling en werd een nieuwe spuitcabine geplaast in de verticale lakkerij. In onze vestiging in Polen kwam een nieuwe tweede pers van 9” (2800 Ton press) en in UK een nieuwe derde pers van 6” (1400 Ton press).

PERSOONLIJK KLANTENCONTACT

Ons ervaren Sales-Team, binnen- en buitendienst, kan u in uw eigen taal alle gewenste informatie geven. Een vaste contactpersoon van de Customer-Service volgt uw bestelling op van begin tot einde.

Onze activiteiten

NEWS

Aliplast behaalt ISO 9001 & ISO 45001-certificaten

Aliplast behaalt ISO 9001 & ISO 45001-certificaten

Aliplast behaalt ISO 9001 en Iso 45001 Aliplast Aluminium Extrusion heeft begin augustus de ISO 9001 & ISO 45001 normen behaald. De ISO9001 is een norm die de eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem vaststelt. De norm helpt ondernemingen en organisaties ...


Lees meer
New article 25 June 2019

New article 25 June 2019

Zomersluiting 2019 Jaarlijks verlof vanaf maandag 22 juli t.e.m. vrijdag 2 augustus 2019; Vanaf maandag 5 augustus zijn we opnieuw bereikbaar. We wensen u een aangename vakantie!


Lees meer